Keitä olemme?

Hanna Ruotsalainen

FM Hanna Ruotsalainen on koulutukseltaan taidehistorioitsija ja visualisti. Hän on tutkinut erityisesti maalaustaidetta ja grafiikkaa, ollut toteuttamassa ja kuratoimassa taidenäyttelyitä sekä perehtynyt laaja-alaisesti arkistotyöskentelyyn, digitointiin ja tiedonkäsittelyyn. Hänellä on kokemusta sekä koti- että ulkomaisen taiteen tutkimuksesta.

Hanna tutki Pro gradu -työssään yksityiskokoelmaan kuuluvaa tuntematonta maalausta, jonka hän sinnikkään työn jälkeen onnistui arkistolähteiden perusteella attribuoimaan Venny Soldan-Brofeldtille:

Dante tapaa Mateldan : tapaustutkimus Dante-aiheisen maalauksen attribuoinnista

Hannan artikkeli tutkimuksesta on luettavissa Taidehistorian Seura – Föreningen för Konsthistorian julkaisemassa verkkolehdessä:

Dante tapaa Mateldan -maalauksen attribuoinnista: taidehistoriallista salapoliisityötä

Kersti Tainio

FM Kersti Tainio on helsinkiläinen taidehistorioitsija, joka viihtyy niin maalaus- ja veistotaiteen kuin arkkitehtuurinkin parissa. Hänellä on kokemusta vanhan eurooppalaisen taiteen omistajuushistorian tutkimisesta Sinebrychoffin taidemuseossa. Monipuoliset oman alan työt ja kiinnostus kieliin ovat tarjonneet paljon seikkailuja kotimaisissa arkistoissa ja kirjastoissa ja johdattaneet arkistomatkoille myös Tukholmaan, Tallinnaan, Pietariin ja Viipuriin.

Lue Kerstin tutkimuksesta Kansallisgallerian FNG Research -verkkolehdestä. Artikkelissa hän käsittelee Sinebrychoffin taidemuseon kokoelmiin kuuluvia maalauksia, jotka tulivat Suomeen Venäjän vallankumousten seurauksena:

Old Masters Meet Russian Revolutions